diumenge, 9 de març del 2008

"El rapte d'Europa (1559-1562) de Tacià"

a) Temàtica: mitologica.
b) Gènere: no.
c) Resum del contingut:
-Autor: Ticià. - Any: 1559-1562

Zeus tenia la qualitat de transformar-se en tot allò que es proposés. Per aconseguir a Europa, es va transformar en un toro de fulgurant blancor i enormes banyes. Una vegada convertit en toro, va anar a tombar-se als peus de la donzella. Europa, encara que espantada en un primer moment, es va sentir tan atreta per l'animal que va acabar per asseure's sobre la seva esquena. Zeus va aprofitar l'oportunitat per a aixecar-se i llançar-se cap al mar amb Europa al seu llom. Malgrat els crits de la noia, aferrada a les banyes, el toro es va endinsar en les ones i es va allunyar de la vora.
Zeus es va dur a la jove a Creta, on van consumir el seu amor al costat d'una font i sota uns plàtans que, en memòria d'aquest dia, van obtenir el privilegi de no perdre mai les seves fulles.
Europa va tenir tres fills amb Zeus, un dels quals va ser Minos. Quan Europa va morir, va rebre honors divins. El toro, la forma del qual havia adoptat Zeus, es va convertir en una constel·lació i va ser col·locat entre els signes del Zodíac (Taure).